TIETOA MINUSTA
Päivi Paasivaara
PÄIVI PAASIVAARA
Olen elämää kokenut ja monissa liemissä keitetty ja pyrkinyt tietoisesti luottamaan siihen, että kaikilla vastoinkäymisillä ja haasteilla on jokin tarkoitus.

Kun tuntuu oikein kurjalle, niin täytyy oikein muistutella itseään, että kokemuksen kenties jopa opettavainen merkitys kirkastuu vasta jälkeen päin. Siksi teen aina tietoisen päätöksen olla laiminlyömättä terveellisiä elämäntapoja, vaan pikemminkin panostan niihin entistäkin enemmän. Me ihmiset olemme loppujen lopuksi samanlaisia perustaltamme. Ja murheen tai haasteiden ristiaallokossa voi olla itselleen armollinen, kun pitää kiinni yksinkertaisista elämäntapaperiaatteista. Fyysinen terveys tukee aina psyykkistäkin terveyttä; nehän ovat saman asian eri puolia.

Monipuolisen kouluttautuneisuuteni sekä monipuolisen elämänkokemukseni ansiosta minulla on paljon välineitä työkalupakissani auttaakseni Sinua yksilöllisesti Sinun lähtökohdistasi käsin. Se tukee sellaisen ilmapiirin syntymistä, mikä edistää turvallisen avautumisen käynnistymistä. Kuljen matkallasi siinä vierellä tukemassa, vaan en neuvomassa, koska Sinun elämäsi on Sinun elämääsi ja Sinun tarinasi on Sinun tarinaasi.

Iloitkaamme sen sijaan yhdessä, kun alat löytää tienviittoja löytöretkelläsi, jonka kohteena on kaikki se, mikä Sinussa ei vielä ole päässyt turvallisesti syntymään. Tuo syntymätön Sinä on jo saattanut antaa merkkejä tarpeestaan tulla näkyväksi ja syntyä, esim. ahdistuksen, ärtymyksen, pelkojen, levottomuuden ym. muodossa. Nekin ovat arvokkaita ja tärkeitä tunteita, joilla on viestinsä suositeltavasta suunnastasi.

Tätä kaikkea olen käynyt läpi omassakin elämässäni, joskus hyvinkin hitaasti ja kivuliaasti. Olen saanut kokea kivun olevan palvelija, joka käynnistää antoisia kasvuprosesseja ja auttaa kohti sisäistä rauhaa, missä ei olemassa hyviä tai pahoja tunteita: on vain tunteita, elämän tienviittoina.

Otathan minut mukaasi purjehdusretkelle elämäsi ristiaallokossa?